Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ برخی مسئولان گلستانی به جای عذرخواهی از مردم برای قطعی‌های مستمر و طولانی‌مدت آب، دست به فرافکنی زده و حالا که موج انتقادات به آنها افزایش یافته، سعی می‌کنند به کلی خود را در این ماجرا بی‌تقصیر جلوه دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  گرگان، بیشتر از یک‌ماه است که مردم برخی شهرها و روستاهای استان گلستان به ویژه گرگان با قطعی آب مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت نه فقط مشکلات و زمان قطعی‌های آب کاهش پیدا نکرده بلکه این روزها و در اوج گرمای تیرماه، بسیاری از شهروندان ساعت‌های طولانی و حتی در برخی مناطق یک تا دو شبانه روز دچار قطعی آب هستند.

بخشی از این بحران به وجود آمده ناشی از کاهش بارش‌ها و وقوع خشکسالی و پایین افتادن سطح آب‌های زیرزمینی است اما بخش دیگر این ماجرا مدیران و دستگاه‌هایی قرار دارند که باید طبق پیش بینی‌ها خود را برای چنین شرایط سخت و بحرانی آماده می‌کردند.

سال‌هاست که آب شرب گرگان، با مشکل مواجه است و همه نیاز این شهر به همراه سایر شهرها و روستاهای استان از منابع زیرزمینی تهیه می‌شود، سال‌هاست که از کمبود 450 تا 470 لیتر بر ثانیه در مرکز استان سخن گفته می‌شود اما چرا در این سال‌ها مدیران و مسئولان آب و فاضلاب اقدامی شایسته برای کاهش این کمبودها، رفع فرسودگی شبکه انتقال و جلوگیری از هدررفت آب انجام نداده‌اند.

حالا که شهروندان کلافه شده از قطعی مکرر و طولانی مدت برق و آب، کارد به استخوان‌شان رسیده و به بی تدبیری مسئولان آب و فاضلاب اعتراض و انتقاد دارند، روابط عمومی و مدیران این شرکت به جای عذرخواهی از مردم، سعی دارند توپ مشکلات را به زمین دیگر دستگاه‌ها پاسکاری کنند.

هرچند دستگاهی مانند شرکت آب منطقه‌ای هم طبق قانون موظف و مکلف به تأمین آب برای شهرهاست اما این موضوع نافی مسئولیت و وظیفه شرکت آب و فاضلاب نیست.

استقرار مخازن ذخیره‌سازی آب در مناطق دارای تنشنماینده مردم گرمی در مجلس: قطعی آب و برق در مغان غیرقانونی استامام جمعه اصفهان: مشکلات آب ناشی از نبود مدیریت صحیح است

اخیرا روابط عمومی آب و فاضلاب استان با انتشار پیامی در فضای مجازی تأکید کرده که "متولی تامین آب شرب شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت کشور، آب منطقه‌ای می‌باشد".

ساور، مدیر روابط عمومی  آبفای گلستان همچنین گفته " آبفا مسئولیت توزیع آب در شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت را دارد و تامین کننده آب در شهرهایی مثل آزادشهر که بالای 50هزار نفر جمعیت دارد با آب منطقه‌ای گلستان می‌باشد. به دلیل عدم اطلاع افکار عمومی از این قانون طی ماه‌های اخیر که با تنش آبی در برخی شهرهای بالای 50 هزارنفر جمعیت مواجه هستیم تمام هجمه‌ها متوجه همکاران‌مان در ادارات آبفای شهرستان‌ها و استان بوده و نیاز است که برای رفع مشکل این مشترکین آب منطقه‌ای منابع آبی لازم را در اختیار آبفا قرار دهد تا ما نیز به عنوان متولی توزیع آب شرب به نیاز مشترکین محترم پاسخ دهیم".

این در حالی است که فصل دوم قانون تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب مصوب 1369/10/11 که به موضوع فعالیت و وظایف شرکت مهندسی آبفا کشور اشاره دارد، طبق ماده 7 آن درباره موضوع فعالیت و وظایف این شرکت تصریح شده است که " انجام هرگونه فعالیت در راستای آبرسانی برای مصارف خانگی، عمومی، صنعتی، تجاری و غیره و جمع‌آوری، انتقال و تصفیه و دفع بهداشتی فاضلاب و سرمایه گذاری" برعهده شرکت آبفا است. علاوه براین در همین قانون به اجرای طرح‌های مرتبط با آب و فاضلاب شهرها . روستاها ، صنایع و تأسیسات وابسته از شریق شرکت‌های زیرمجموعه و نظارت ستادی بر اجرای آنها از طرف وزارت نیرو هم تأکید شده است.

بنابراین دستگاه‌های اصلی و متولی به جای انتشار اینگونه مطالب، بهتر است اولا از مردمی که در برخی روزها دست کم 12 ساعت و بیشتر، از آب شرب بی‌بهره هستند، عذرخواهی کرده و توان خود را صرف اقدامات ضربتی و اضطراری برای حل مشکلات مردم کنند.

مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان چند روز قبل هم در گزارشی که در صفحه استانی خبرگزاری تسنیم به آن پرداخته شد، تأکید داشتند که این شرکت صرفا توزیع کننده آب است نه تأمین کننده آن. همچنین از وجود چند حلقه چاه در گرگان و اطراف آن سخن گفته بودند که آب منطقه‌ای استان هنوز کاری برای تجهیز آنها انجام نداده است.

سیدمحسن حسینی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان درباره سرنوشت این چاه‌ها در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: آمار درست درباره تعداد چاه‌هایی که گفته شده حفر شده اما هنوز تجهیز نشده‌اند، 4 حلقه است که به علت نبود اعتبار کافی، تجهیز نشده بود. با اینحال تجهیز یک حلقه از این چاه‌ها در حال انجام است. ضمن اینکه دو حلقه چاه دیگر هم در اسفندماه کلنگ زنی شده که یکی در دست تجهیز و دیگری در مرحله لوله‌گذاری قرار دارد.

وی با بیان اینکه در 4 سال اخیر اعتبارات ناچیزی برای تأمین و اجرای طرح‌های آبرسانی به گرگان اختصاص یافته است، گفت: در این 4 سال گذشته فقط 26 میلیارد تومان برای تأمین آب شرب گرگان تخصیص داده شد که اعتبار ناچیزی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان از رایزنی و پیگیری‌های متعدد با وزارت نیرو خبر داده و گفته خردادماه امسال 60 میلیارد تومان برای تأمین آب شرب گرگان ابلاغ اعتبار داشتیم که تا هفته گذشته تخصیصی کارسازی نشد و قرار است به زودی مقداری اسناد و اوراق کارسازی شود. با تخصیص کامل این اعتبار می‌توان بخشی از طرح‌های آبرسانی به گرگان را به سرانجام رساند.

وی درباره جلسه مهرماه سال گذشته با وزیر نیرو و مصوبه حفر 10 حلقه چاه آب شرب برای گرگان گفت: در آن جلسه قرار شد شرکت آبفا 10 حلقه چاه برای تأمین آب شرب گرگان احداث کند که تا کنون این شرکت مجوز حفر 7 حلقه را دریافت کرده و 2 حلقه چاه هم  در حال حفاری است و آبفا باید درباره سرنوشت 8 چاه دیگر توضیح دهد.

حسینی درباره استفاده از ظرفیت چاه‌های بخش دولتی و خصوصی برای تأمین آب شرب گرگان اظهار داشت: تا کنون 9 حلقه چاه کشاورزی و خدماتی که قابلیت شرب دارند، به خطوط انتقال آب شرب گرگان متصل شده و 100لیتر بر ثانیه از کمبود اب شرب گرگان رفع شده است. ضمن اینکه ارزیابی فنی 12 حلقه چاه دیگر هم در حال انجام است و پس از تأیید به شبکه آبرسانی گرگان متصل خواهد شد.

انتهای پیام/582/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برای تأمین آب شرب گرگان آب و فاضلاب آب منطقه ای دستگاه ها حلقه چاه قطعی آب شرکت آب چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۸۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌های مختلف و رشد جمعیت، موجب افزایش تقاضای انرژی الکتریکی شده که این موضوع وابستگی شدید به این حامل انرژی در حوزه‌های مختلف اقتصاد، تولید، آموزش، بهداشت، امنیت و صنعت را ایجاد کرده است.

 از طرفی انرژی الکتریکی به دلیل سهولت دسترسی توسط مصرف کنندگان و امکان تبدیل به صُور دیگر و نیز اقتصادی بودن مصرف آن نزد مشترکان به‌عنوان اولین گزینه بین حامل‌های انرژی محسوب می‌شود.

برای تولید برق روش‌های مختلفی وجود دارد که با توجه به اقلیم می توان از منابع مختلفی استفاده کرد. فسیل یکی از منابع استفاده برای تولید برق است، اما چند سالی است که خراسان شمالی برای تولید برق به سوی روش های دیگر همچون انرژی‌های تجدیدپذیر(انرژی خورشیدی و بادی) گام برداشته است.

اما در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» با توجه به افزایش مصرف برق در استان، تلاش‌ها برای افزایش تولید برق به خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر در این استان بیشتر شده است.

تولید برق یکی از اهداف مهم شرکت برق

حسن چاهی مدیر عامل شرکت برق خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به افزایش سالانه مشترکان برق، تولید برق برای تامین انرژی مورد نیاز یکی از اهداف مهم این شرکت است، اظهار کرد: در حال حاضر نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان با ظرفیت اسمی ۱۴۳۴ مگاوات در حال تولید برق است.

وی گفت: علاوه بر آن در ۲۸۹ سامانه، نیروگاه‌های خورشیدی استان ۲.۹ مگاوات برق تولید می‌کنند که این نیروگاه‌ها به شبکه نیز متصل شده‌اند.

چاهی افزود: همچنین ۶ نیروگاه پراکنده(سوخت مصرفی با گاز) نیز در استان وجود دارند که این نیروگاه‌ها نیز در حال تولید ۱۵.۱ مگاوات برق هستند.

وی در ارتباط با نیروگاه‌های در حال احداث نیز بیان کرد: برای ساخت یک نیروگاه خورشیدی ۶ مگاواتی در منطقه قاسم خان اسفراین مجوز صادر، زمین تحویل داده شده و پروژه در مرحله مطالعات فنی است.

این مقام مسئول تصریح کرد: همچنین برای ساخت نیروگاه ۲۵ مگاواتی گرمه نیز پیمانکار مشخص شده است و پیگیر تامین منابع مالی آن هستیم.

وی تاکید کرد: ساختار شبکه برق در کشور، ساختار شبکه سراسری و پیوسته است که وقتی در رینگ قرار می گیرد از ضریب اطمینان بسیار بالایی برخوردار می‌گیرد و در صورت بروز حادثه ای به عنوان مثال بروز خاموشی جلوگیری می‌شود.

مدیر عامل شرکت برق خراسان شمالی ادامه داد: این استان دارای ۴۱۳ هزار مشترک است که ۳۹ درصد از این تعداد مشترکان خانگی، ۹ درصد مصارف عمومی، ۲۴ درصد مشترکان کشاورزی، ۹ درصد مشترکان تجاری و ۱۹ درصد نیز مشترکان تجاری است.

وی اختصاص زمین در شهرک تخصصی خورشیدی در خراسان شمالی

حسین پور مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا از اختصاص زمین در شهرک تخصصی خورشیدی در این استان خبر داد.

وی اظهار کرد: به دنبال ایجاد شهرک‌های خورشیدی برای راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی استان هستیم.

حسین پور گفت: در همین راستا برای راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی و ایجاد شهرک‌های خورشیدی تعدادی زمین به متقاضیان نیز واگذار شده است.

وی در ادامه با اشاره به راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس در استان بیان کرد: تا پایان سال گذشته ۲۸۸ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس راه اندازی و متصل به شبکه شده است و این نیروگاه‌ها پنج میلیون و ۶۲۱ هزار کیلووات ساعت برق در سال تولید می‌کند.

این مقام مسئول افزود: علاوه بر آن ۲۷۰۰ نیروگاه کوچک مقیاس توسط سازمان‌های حمایتی معرفی شده است که برای ساخت ۱۳۵۰ نیروگاه خورشیدی قرارداد خرید تضمینی انجام شده و ۱۱۵۰ مورد برای اعطای تسهیلات به بانک‌ها معرفی شده و قرار بر این شد تا پایان سال گذشته ۸۰۰ مورد اجرایی شود.

وی تصریح کرد: سه شرکت پیمانکار به تایید وزارت نیرو رسیدند و قرار شد تا پایان سال گذشته ساخت این نیروگاه‌ها را اجرایی کنند اما به علت عدم همکاری بانک ها با کمیته امداد که پیگیری اختصاص تسهیلات را برای مددجویان داشته، این امر تحقق نیافت و مبالغ مورد نظر پرداخت نشد.

مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با توجه به افزایش هزینه‌هایی که امسال به وجود آمده بر روی قیمت و هزینه‌ها برای اجرای این پروژه‌ها با پیمانکار با چالش مواجه شده ایم.

وی گفت: تاکنون فقط برای حدود ۱۰۵نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس حمایتی مبالغ واریز شده است.

فعالیت دستگاه‌های رمزارز در خراسان شمالی کمتر از سایر استان‌ها

حسن چاهی مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شناسایی ماینرهای غیرمجاز، هوشمند سازی شبکه برق و شناسایی مشترکان پرمصرف از دیگر اقداماتی بوده که برای مدیریت مصرف برق در استان در حال انجام است، گفت: ماینرهای غیرمجاز، سال گذشته برق ۸۲۸ خانوار استان را مصرف کردند.

وی با تاکید بر اینکه تعداد دستگاه‌های رمز ارز غیرمجاز در این استان نسبت به سایر استان‌ها کمتر است، از کشف و ضبط بیش از ۱۲۰ دستگاه ماینر غیرمجاز رمزارز در سال گذشته در استان خبر داد.

چاهی با بیان اینکه یکی از معضلات شبکه برق کشور و استان، استفاده غیرمجاز از ماینرهای استخراج رمزارز است، اظهار کرد: با وجود اطلاع‌رسانی‌های گسترده این شرکت درباره آسیب‌های این دستگاه‌ها برای مشترکان، برخی سودجویان با استفاده غیرمجاز از این دستگاه‌ها بیش از ۵۸ میلیارد ریال به شبکه برق استان آسیب زدند.

چاهی با اشاره به اینکه ارزش دستگاه‌های کشف‌شده ۵۰ میلیارد ریال است، ادامه داد: سال گذشته بیش از ۱۲۰ دستگاه از ۱۴ مرکز غیرمجاز، ماینر استخراج رمزارز کشف شد که این دستگاه‌ها با توان برق مصرفی ۲۴۰ کیلووات ساعت، معادل برق بیش از ۸۲۸  خانوار را استفاده می‌کردند.

کشف ۵۶ دستگاه رمز ارز طی امسال

زاهدی نیا قائم مقام شرکت برق خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، تصریح کرد: در سال جاری نیز ۵۶ دستگاه رمز ارز در استان کشف و ضبط شده که میزان برق مصرفی آنها ۱۶۰ کیلووات بوده است.

پتانسیل بالای خراسان شمالی در تولید انرژی خورشیدی

حسین پور رئیس بخش تحقیقات و انرژی های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: خراسان شمالی یکی از استان‌هایی است که پتانسیل بالایی در تولید انرژی خورشیدی دارد.

وی اظهار کرد: زیرساخت‌های شبکه توزیع در این استان مناسب بوده و این استان دارای خطوط انتقال تازه ای است.

حسین پور افزود: خراسان شمالی دارای تابش نور خورشید مناسب است و به طور میانگین هشت ساعت تابش نور خورشید به صورت مناسب وجود دارد.

حسین پور با اشاره به اینکه در این استان گرد و خاک چندانی وجود ندارد، ادامه داد: در واقع گرد و خاک زیاد موجب می‌شود ۲۵ تا ۳۰ درصد، کاهش راندمان در تولید انرژی خورشیدی وجود داشته باشد.

وی وجود هوای متعادل را یکی دیگر از مزیت‌های انرژی خورشیدی استان بیان کرد و گفت: هوای داغ و بالای ۳۰ درجه سانتی گراد باعث کاهش تولید برق و مستهلک شدن قطعات می‌شود.

این مقام مسئول افزود: در این استان بارش مناسبی وجود دارد که این بارش، پنل ها را شست و شو می‌دهد.

به گفته وی، وجود زمین‌های مناسب برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی کوچک و یا بزرگ مقیاس از دیگر مزیت‌های این استان در این زمینه محسوب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • پیش‌بینی ۳ خط ویژه اتوبوس برای جابجایی بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ شهر
  • افشای واریز ۷۰۰ میلیونی به حساب بانکی دخترِ کوچولو آقای خبرنگار! +تصویر
  • عدم صدور ویزا همچنان مشکل جدی ماست/ المپیک را قطعی شده می‌دانم
  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • گلایه شهروندان گرگانی از نصب دکل مخابرات در جنگل + فیلم
  • سید مهدی متولی «دستیار ویژه ارتباطات مردمی شهردار تهران» شد